У Києві пройшов мітинг на підтримку Чийгоза

У Києві пройшов мітинг на підтримку Чийгоза

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності пройшов мітинг на підтримку політв'язня, заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. 

Було зачитано його звернення з сімферопольського СІЗО до учасників мітингу і всіх українців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"11 вересня слухав вирок. Скільки цинізму, брехні, і головне, страху за кожним вимовленим словом і діями суддів, влада Росії перед силою, мужністю, рішучістю мого народу. Як їх дратує, лякає істинний патріотизм, який їм не зрозумілий і не притаманний" , - йдеться в зверненні Чийгоза, зачитаному головою Меджлісу Рефатом Чубаровим.

За словами політв'язня, кожен кримський татарин і кожен українець повинен розуміти, що "наше право на свободу, гідне життя і любов до Батьківщини є небезпекою для російської влади", тому "вирок увібрав в себе безвихідь і злобу колаборантів".

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Читайте також: Вирок Чийгозу суперечить міжнародному праву - ООН

Але, як вважає Чийгоз, радість окупантів передчасна і їм не вдасться "зробити головною цінністю брехню і підлість".

Нагадаємо, 11 вересня в окупованому Криму так званий Верховний суд оголосив вирок заступнику Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу - вісім років позбавлення волі в колонії загального режиму. Окупаційна влада Криму обвинуватила його в "організації масових заворушень" під час мітингу за територіальну цілісність України від 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-