На Контрактовій пройде українсько-німецький фестиваль

На Контрактовій пройде українсько-німецький фестиваль

Укрінформ
Українсько-німецький рік мов відкриється вуличним фестивалем на Контрактовій площі у Києві, який проходитиме 9-10 вересня.

Про це на брифінгу в середу, 6 вересня, заявила директорка Goethe-Institut в Україні Беате Кьолер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українсько-німецький рік мов відкривається великим фестивалем на Контрактовій площі 9-10 вересня.  Різноманітні фестивальні заходи проходимуть з 12 до 22 години", - сказала Кьолер. 

Вона розповіла, що фестиваль розпочнеться з велопробігу від Європейської до Контрактової площі, де відбудеться найбільший урок німецької мови з прямою трансляцією з інших міст України. Впродовж дня гості фестивалю зможуть зробити перші кроки у вивченні німецької мови завдяки участі у безкоштовних мовних інтерактивних майстернях, граючи у футбол, беручи участь у конкурсі «Європа у пазлах» і навіть куштуючи страви німецької кухні.

Читайте також: Німецько-Український фонд та ProCredit Bank кредитуватимуть малий бізнес

 Кожного вечора заплановані виступи двох гуртів - німецького та українського, які починатимуться приблизно о 19 год. Музичний настрій для гостей фестивалю створюватимуть німецькі гурти «Kellerkommando» та «Messer», а також українські колективи «Гайдамаки» та «Жадан і Собаки в космосі».

У програмі фестивалю є також театральні пропозиції для дітей і дорослих, яким запропонують переглянути вистави німецьких авторів і у приміщенні Київського муніципального театру для дітей, і в театральному шатрі на площі.

Кьолер поінформувала, що розклад фестивальних заходів буде оприлюднено на сайті  Goethe-Institut в Україні 7 вересня.

Українсько-німецький рік мов триватиме протягом  2017-2018 року та включатиме понад 50 культурних подій. Основними тематичними напрямами стануть: популяризація німецької мови серед молодих українців, для яких це може відкрити кар'єрні перспективи; підтримка історичної пам’яті відносно історії двох народів заради майбутнього; українсько-німецький літературний діалог. Упродовж цього часу саме мова і література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів і європейських цінностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-