У Музеї Революції Гідності нарікають на погані умови зберігання артефактів

У Музеї Революції Гідності нарікають на погані умови зберігання артефактів

Укрінформ
Артефакти, які були зібрані для Національного музею Революції Гідності, який планується побудувати в найближчі роки, наразі перебувають в неналежних умовах зберігання і захисту.

Про це заявила заступник гендиректора музею Антоніна Піпко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Артефакти, які зібрані для Музею Революції Гідності, перебувають у небезпеці. На сьогодні Музей Революції Гідності не має тимчасового приміщення. Ті близько двох тисяч музейних предметів, які зібрані і в гарячі дні, і потім були донесені й подаровані Музею, зберігаються в дуже неналежних умовах, псуються, піддаються корозії, руйнуванню”, - зазначила Піпко.

Крім того, за її словами, ці артефакти не мають потрібної охорони, тож можуть в будь-який момент зникнути.

У цьому зв’язку Піпко запропонувала передати приміщення на Грушевського, що орендував магазин “Емпоріум”, власник якого знищив відомі графіті Революції Гідності, в оренду для тимчасової експозиції Музею Революції Гідності.

У свою чергу, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович нагадав, що у вересні вже буде оголошено міжнародний конкурс Національного меморіального комплексу, який має включати такі складові, як музей, меморіал і культурно-громадський центр, а впродовж 2018-2019 років має бути збудовано першу чергу цього комплексу.

В’ятрович запропонував, що тимчасову експозицію Музею Революції Гідності потрібно розмістити в Українському Домі.

Як повідомлялося, раніше журналістка Тетяна Висоцька написала у Facebook, що з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час Революції Гідності.

У неділю, 3 вересня біля магазину відбулася акція протесту через знищені графіті.

Читайте також: Знищення графіті на Грушевського: магазин обіцяють "виселити"

Український інститут національної пам'яті звернувся в поліцію та до Генпрокуратури, а поліція Києва почала перевірку за фактом знищення графіті.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що столична прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення патріотичних графіті на Грушевського.

Фото: Музейний простір

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-