Київраду та КМДА

Київраду та КМДА "пересадять" в одну будівлю

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про розробку концепції «Підвищення ефективності управління ресурсами територіальної громади міста Києва шляхом оптимізації розміщення органів влади та комунальних підприємств», що передбачає розміщення усіх структур Київради та КМДА в одній будівлі.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Наші департаменти розташовані за 30-ма адресами, у 50-ти будинках, що вкрай незручно. Переїхавши в одну будівлю, можна суттєво скоротити витрати. Упродовж дня ми маємо багато нарад у різних кінцях Києва - це додаткові витрати на бензин, утримання транспорту, зарплати водіям і паркувальникам. Окрім того, хтось постійно затримується через затори на дорогах. Також у кожному з 50 будинків потрібен охоронець і ліфтер, а переїхавши в одну будівлю, їхню кількість можна суттєво скоротити», - сказав перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. 

Він вважає, що було б набагато зручніше працювати у відкритих офісах. 

«Ми розміщенні в будинках, що не призначені для офісу. Набагато зручніше було б працювати у відкритих офісах, в одній кімнаті. Так керівник відразу бачить, хто працює, а хто ні. Окрім того, велика частина міського бюджету йде на опалення старих приміщень, тому що зараз використовуються неенергоефективні будинки, які потребують ремонту. Можна було б, наприклад, здавати в оренду будівлю на Хрещатику, 10, за 1500$ за кв. м, а самим витрачати близько 500$ за кв. м», – зазначив Пліс.

Читайте також: У Києві наприкінці вересня збереться міжнародний інвестфорум

Він також спростував інформацію про нібито продаж будівлі КМДА. 

«Нам не потрібний фасадний будинок. Велика кількість бізнесменів потребує фасадних будинків, більш того, вони готові за це платити. Нагадую, що всі наші будинки розташовані на центральних вулицях, тому принесуть прибуток, якщо їх здавати. Наголошую, що ніхто не збирається продавати будівлю КМДА, вона й надалі буде залишатися форпостом столичної влади. Чутки про те, що скоро там буде готель чи ресторан, не мають жодного підтвердження», – підсумував перший заступник голови КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-