Кличко про рейтинг Києва: The Economist переніс на столицю ситуацію на сході

Кличко про рейтинг Києва: The Economist переніс на столицю ситуацію на сході

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що на рейтингу столиці України за версією видання The Economist позначилася ситуація на сході країни.

Про це він заявив у інтерв'ю газеті «Факти», коментуючи рейтинг комфортних для життя міст, який склав The Economist, повідомляє прес-служба мера. 

«Рейтинг комфортності міст The Economist складається в п'яти категоріях - стабільність, охорона здоров'я, культура й екологія, освіта та інфраструктура. У кожній категорії експерти виставляють кілька оцінок, із яких визначається середнє в категорії, а потім - сумарний рейтинг міста. Важливість кожної категорії для життя людини - різна, що враховують аналітики журналу. Так, стабільність у місті, на думку експертів, займає 25% сумарного рейтингу. Вони переносять ситуацію на сході нашої країни на столицю, тому, незважаючи на спокій і безпеку на вулицях нашого міста, тут ми маємо низьку оцінку - 35 балів», - зауважив  Кличко.

Він зазначив, що порівняно з 2016 роком Київ залишився на тому самому місці в рейтингу (131-ому), а порівняно з 2015-м - піднявся на одну позицію (зі 132-го місця).

На думку Кличка, оприлюднений рейтинг The Economist - проекція оцінки експертами того, що відбувається в країні.

«Адже війна на Донбасі - не в Києві. А вона названа однією з причин. Проблеми в економіці? Київ якраз єдине місто в країні, яке показує позитивну динаміку розвитку. Де і безробіття майже немає, і інфраструктура відновлюється активними темпами, і запроваджуються інновації для прозорості процесів управління», - наголосив Кличко.

Також він зауважив, що у категорії освіти у Києва 75 балів зі 100, але, на думку британських експертів, ця категорія важлива лише на 10%.

Читайте також: Клімкін вважає несправедливою низьку позицію Києва у рейтингу The Economist

«У нас багато висококласних державних і приватних шкіл, а кожен четвертий студент України - вчиться у столиці. Ми цим пишаємося - в Києві виростає майбутнє нашої країни», - зазначив міський голова столиці.

Він наголосив, що в усі роки незалежності «Київ був і залишається лідером демократичних перетворень в Україні».

«Київ змінюється, перетворюється і йде вперед, ми робимо його європейським містом. Але ситуація в столиці, на жаль, відрізняється від загальної ситуації в країні і сприйнятті її іноземними експертами», - підкреслив Кличко.

Він нагадав, що посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф також заявила, що їй «важко погодитися» з низькою оцінкою Києва в рейтингу комфортних для життя міст.

«Окрім того, за рейтингом вартості життя Київ входить у 10-ку найбільш привабливих міст світу, тому запрошуємо експертів The Economist у гості, і ми доведемо їм, що Київ - одне з найкращих міст у світі!» - наголосив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-