Платіжки з новими тарифами киянам обіцяють вже наступного тижня

Платіжки з новими тарифами киянам обіцяють вже наступного тижня

Укрінформ
Вже з наступного тижня кияни, які проживають у будинках комунального сектору, почнуть отримувати платіжки з підвищеними тарифами на утримання будинків та прибудинкової території.

Водночас київська влада заявляє, що підвищує вимоги до якості послуг для керуючих компаній. Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ви знаєте, що було підвищено тариф на послуги з утримання будинків, які управляються комунальними керуючими компаніями. Вже з наступного тижня частина киян почнуть отримувати платіжки з новими скоригованими тарифами на послугу з утримання будинків та прибудинкових територій. Новий середньозважений тариф складе 5,8 грн/м кв для комунальних ЖЕД", - сказав Пантелеєв.

Він додав, що причинами підвищення тарифів стало значне зростання вартості електроенергії та цін на паливно-мастильні матеріали, збільшення вартості вивезення сміття  тощо. Водночас Пантелеєв зауважив, що навіть новий тариф для комунального сектору залишається нижчим, ніж середній для комерційних ЖЕД, який становить 8,23 грн. 

Пантелеєв також акцентував увагу на тому, що у Києві перелік послуг з утримання будинків та прибудинкової території набагато ширший порівняно з іншими містами.

"Наш тариф включає і вивезення сміття, і роботу ліфтів, і дезінфекцію та дезінсекцію, і обслуговування внутрішньобудинкових інженерних систем тощо, тобто повний спектр, передбачений діючим законодавством", -  підкреслив заступник голови КМДА.

При цьому він акцентував увагу на тому, що разом із підвищенням тарифів місто ставить десяти керуючим компаніям вимоги щодо підвищення якості послуг і буде контролювати дотримання ними встановлених стандартів з утримання будинків та прибудинкової території.

Читайте також: На субсидії наступного року вистачить 60 мільярдів - Рева

За словами Пантелеєва, київська влада планує активне залучення власників житла до управління будинками. Зокрема, вже найближчим часом працівники ЖЕД розпочнуть обговорення з мешканцями будинків необхідних ремонтних робіт, планується розпочати набір двірників та слюсарів, а також створити «кадровий резерв» керівників комунальних житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД). 

"Буде створений «кадровий резерв» керівників ЖЕД, аби ні у кого не виникало ілюзії незамінності. У вересні поточного року ми розпочнемо приймати анкети з кандидатами до кадрового резерву. Запроваджується поквартальний облік доходів та витрат будинку, аби люди бачили, скільки і куди йде грошей. Роботи з поточного ремонту повинні будуть узгоджуватися з мешканцями. Крім того, зараз усі райони розробляють графік будинкових зборів з ЖЕДом. Вже незабаром мають пройти перші такі збори з мешканцями», – заявив заступник голови КМДА. 

На сьогодні мережа комунальних підприємств надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій складається з 10 керуючих компаній (по одній у кожному районі), структурними підрозділами яких є ЖЕДи. Останні здійснюють обслуговування й надання послуг на місцях. Всього у столиці близько 90 комунальних ЖЕДів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-