У Києві з 15 липня дорожчає проїзд у транспорті

У Києві з 15 липня дорожчає проїзд у транспорті

Інфографіка
Укрінформ
У Києві з 15 липня дорожчає вартість проїзду у міському пасажирському транспорті. 

Так, згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації, з 15 липня проїзд дорожчає у метрополітені, автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері та міській електричці.

Зокрема, вартість однієї поїздки автобусом, трамваєм, тролейбусом, фунікулером встановлено у розмірі 4 грн (було 3 грн). Поїздка у столичному метрополітені відтепер коштуватиме 5 грн (було 4 грн). При використанні пластикової безконтактної картки ціна однієї поїздки в метро становитиме від 5 грн (при поповненні на 1-9 поїздок) до 4,5 грн при поповненні на 50 поїздок. Вартість разового квитка на міську електричку становитиме 5 грн.

Як повідомили у метрополітені, пасажири зможуть використати зелені жетони як засіб оплати до 31 липня. Також протягом серпня зелені жетони можна буде обміняти з доплатою або пропорційно на станціях "Майдан Незалежності", "Політехнічний інститут", "Дарниця" та "Дорогожичі".

З 1 вересня жетони зеленого кольору обміну не підлягають та кошти за них не повертаються.

Читайте також: Київський фунікулер з 17 липня тимчасово припиняє роботу

Придбані до зміни тарифу проїзні квитки будуть дійсними до закінчення їх терміну дії. Записані поїздки на безконтактні картки можна буде використовувати півроку з дати запису або останнього поповнення картки.

КП "Київський метрополітен" з 15 липня продаватиме у своїх касах по одному жетону в одні руки, оскільки жетони поступово виводяться з обігу.

Крім того, КП "Київпастранс" підніме вартість проїзду у комунальних маршрутках на 1 гривню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-