"Отруйні" суші: постраждалих вже 38

Укрінформ
Кількість постраждалих унаслідок масового отруєння в одному з ресторанів Києва на цей час зросла до 38 осіб.

Про це повідомляє столичне управління Держпродспоживслужби. 

"Станом на 03.07.2017 кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 38 випадків. У персоналу закладу громадського харчування та у 7 пацієнтів виділена однотипова сальмонела S.enteritidis групи D", - зазначається у повідомленні.

Водночас підкреслюється, що виділення з об'єктів навколишнього середовища бактерій групи кишкової палички свідчить про порушення санітарно-гігієнічних вимог на суб'єкті ТОВ "Суші Ленд".

Читайте також: 70% працівників київських ресторанів купують медкнижки – Держспоживслужба

Порушення санітарного законодавства виявлено й на іншому суб'єкті ТОВ "Суші Лайф", де зареєстровано один випадок захворювання.

"Держпродспоживслужбою в м. Києві видано розпорядження щодо тимчасового припинення роботи даного суб'єкта", - зазначили у відомстві.

Повідомляється також, що Держпродспоживслужба в Києві спільно з громадськими організаціями вирішила створити єдину базу реєстру безпечних суб'єктів господарювання з обігом харчових продуктів у столиці.

Раніше повідомлялось, що зафіксовано 35 випадків отруєння у київській мережі "Євразія": 34 - у закладі на вул. Дмитрівській, один - на Петрівці. 

У чотирьох людей, госпіталізованих з отруєнням після вживання суші, підтверджено діагноз "сальмонельоз". 

Поліція порушила кримінальне провадження за статтею 325 КК ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-