Отруєння у ресторанах

Отруєння у ресторанах "Євразія": зафіксували вже 35 випадків

Укрінформ
Вже зафіксовано 35 випадків отруєння у київській мережі "Євразія": 34 - на вул. Дмитрівській, 1 - на Петрівці.

Про це повідомив на прес-конференції голова Держпродспоживслужби Олег Рубан.

"Ми не можемо говорити про критичну ситуацію з кишковою інфекцією, але вона напружена. Що стосується ситуації, яка була з ресторанним господарством "Євразія" за адресою вул. Дмитрівська, 2А, то зафіксовано 34 випадки інфікування продуктами харчування, які реалізовувались 26-27 червня. І на сьогодні продовжується реєстрація випадків. Якщо у п'ятницю було 29 випадків, то в суботу була госпіталізація - 34 випадки, і ще один випадок, пов'язаний з суб'єктом господарювання "Євразія", - на Петрівці, тобто 35 випадків", - сказав Рубан.

Він зазначив, що зафіксували перші ознаки захворювання 28 червня, і того самого дня цей суб'єкт господарювання припинив діяльність. Була заборона реалізації продуктів харчування, проводиться детальне дослідження двома арбітражними лабораторіями. За попередніми даними з лікарень м.Києва, найімовірніше збудник захворювання - сальмонела. Тому на сьогодні проводиться детальне підрозслідування в цьому напрямку, обстеження контактних осіб і персоналу з метою виявлення можливого носія сальмонельозу. Але факти свідчать про ігнорування елементарних правил гігієни на суб'єкті господарювання, що, можливо, і призвело до отруєння 34 осіб, наголосив Рубан.

"У свою чергу Держспоживслужба звернулась до Національної поліції, вже є кримінальне провадження відповідно до 325 статті Кримінального кодексу. Вже з Держпродспоживслужби звернулись до суду щодо припинення діяльності даного суб'єкта господарювання та приведення його до нормативів. І третє - звертається до всіх постраждалих з метою формування судового позову з поверненням матеріальної шкоди і збитків, яких зазнали люди, що інфікувалися в даному закладі", - сказав Рубан.

Читайте також: Із сотні київських ресторанів лише у 4 не знайшли порушень - Держспоживслужба

З метою недопущення таких випадків у Києві, зазначив він, працівники Держпродспоживслужби у вихідні організували інформаційно-роз'яснювальну кампанію серед суб'єктів господарювання. Проте зі 104 об'єктів були допущені для моніторингу на 83. Майже на 60 об'єктах, а це 80%, виявлено порушення санітарного та ветеринарно-санітарного законодавства. І майже 30% цих об'єктів тимчасово припинили свою діяльність з доведенням до нормативів документів, проведення ремонту, заміни технологічного обладнання, приведення до нормативів та забезпечення безпеки харчових продуктів. Ця робота триватиме.

Керівник Держпродспоживслужби закликав суб'єкти господарювання ініціювати самоаудит, звертатись з цією метою до працівників служби. Він запевнив, що це робиться швидко, безкоштовно і на користь бізнесу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-