Отруєння суші у Києві: кількість хворих зросла до 23

Отруєння суші у Києві: кількість хворих зросла до 23

Укрінформ
За інформацією ДУ "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" в м.Києві за період з 27.06. по 28.06.2017 було зареєстровано 23 випадки захворювання громадян на гостру кишкову інфекцію після вживання їжі в закладі громадського харчування ТОВ "Суші Ленд" за адресою: м.Київ, вул. Дмитрівська, 2а.

Про це повідомила прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Києві.

«Станом на 29.06.2017 захворіло 23 особи, з них 20 осіб госпіталізовано  (12 осіб - до інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №4, 5 осіб - до інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні № 9, 3 особи - до інфекційного відділення Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, 1 дитина - до інфекційного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2) та 2 дорослих осіб від госпіталізації відмовилися», - йдеться у повідомленні.

Спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві здійснено позаплановий захід (обстеження) ТОВ "Суші Ленд Євразія" та відібрано 21 зразок об'єктів санітарних заходів (харчових продуктів, в тому числі продовольчої сировини).

За результатами здійснення заходу державного нагляду (контролю) виявлені численні порушення вимог чинного законодавства.

Фахівцями Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" відібрано 9 проб харчових продуктів для проведення лабораторного дослідження за мікробіологічними показниками, 70 змивів з об'єктів навколишнього середовища на наявність ентеропатогенної мікрофлори, бактерій групи кишкової палички та патогенний стафілокок, пробу води для дослідження за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, бактеріологічно обстежено 20 співробітників закладу. Лабораторні дослідження тривають. Епідеміологічна ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві. Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію продовжується.

Інформацію даного випадку направлено до Національної поліції. Громадян, які вживали продукти харчування, пов'язані із даним суб'єктом господарювання, у випадку клінічних ознак захворювання просять звертатись до лікувально-профілактичних закладів.

Як раніше повідомляв Укрінформ, ДУ «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» в м. Києві зареєстровано 16 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, можливо пов'язаних із вживанням харчових продуктів в закладі громадського харчування. Усі хворі пов'язують свої отруєння із вживанням суші «Каліфорнія», «Філадельфія», «Унагі», «Золотий дракон» та інші.

28 червня підприємство ТОВ «Суші Ленд Євразія» по вул. Дмитрівська, 2а, Шевченківського району, з яким пов'язано отруєння, тимчасово припинило свою діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-