Волонтера Центру інформації про права людини побили після Маршу рівності

Волонтера Центру інформації про права людини побили після Маршу рівності

Укрінформ
Волонтера Центру інформації про права людини побили двоє чоловіків, коли він повертався з Маршу рівності 18 червня.

Про це Центру інформації про права людини розповів сам потерпілий. 

"Після Маршу ми десь годину сиділи в кафе. Потім я поїхав маршруткою в Подільський район Києва. І коли я вийшов з маршрутки, пройшовся 50 метрів від зупинки, до мене підбіг чоловік і сказав: "Ну, що, як Марш рівності?". У цей момент мене повалили на землю і десь до хвилини били. Нападників було двоє", – розповів волонтер.

Він зауважує, що не мав при собі символіки, яка б вказувала на його участь в "Київпрайді". На самому марші він був у масці, яка приховувала його обличчя. 

У лікарні чоловікові зашили розсічене підборіддя. У нього - забої пальця та голови.

Черговий у відділенні поліції прийняв заяву від постраждалого. У поліції повідомили волонтеру, що у понеділок, 19 червня, слідчий прийматиме рішення, чи відкривати кримінальне провадження.

Як повідомлялося, 18 червня без значних провокацій відбувся Марш рівності. Однак під час евакуації учасників та спостерігачів маршу відбувались напади противників "Київпрайду". 

У понеділок організатори заходу заявили про сім нападів на учасників Маршу рівності після його завершення.

Напередодні заходу невідомі зламали сторінку ЛГБТ-організації "Гей-альянс Україна", розмістивши на ній повідомлення про "оголошення війни геям від імені патріотів України". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-