Кличко на параді трамваїв заявив про плани відновити їх виробництво

Кличко на параді трамваїв заявив про плани відновити їх виробництво

Фото, відео
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко дав старт параду трамваїв, який відбувається на Контрактовій площі з нагоди 125-річчя київського електричного трамвая.

Про це повідомляє прес-служба КМДА. 

Кличко наголосив, що парад трамваїв вже став традицією для Києва, а його цьогорічна особливість – 20 моделей різноманітних трамваїв – від найстаріших до сучасних. За словами мера, сьогодні кожен може побачити, якими трамваями кияни пересувалися колись і які вони сучасні та комфортні сьогодні.

Він додав, що щоденно столичні трамваї перевозять 400 тисяч пасажирів, і Київ зацікавлений у розвитку трамвайної мережі з огляду на екологічність та високу провізну спроможність цього виду міського транспорту.

Кличко нагадав, що Київ закупив 13 сучасних трамваїв із низькою підлогою, серед них – 10 вагонів польського виробництва «PESA» та 3 вітчизняних «Електрон» (м. Львів). Усі сучасні трамваї обладнані зовнішніми та внутрішніми відеокамерами, системами обігріву та кондиціювання пасажирського салону і кабіни водія. Крім того, зауважив мер, пасажири можуть безкоштовно зарядити свої гаджети та підключитися до wi-fi.

Фото: Олександр Ляпін

Він зазначив, що цього року виділені кошти на закупівлю 47 сучасних трамвайних вагонів.

«Ми також робимо все, щоб відновити виробництво трамваїв у нашому місті. Це сприятиме притоку інвестицій, створенню нових робочих місць», – сказав столичний голова.

Крім того, за його словами, передбачається будівництво (продовження) Борщагівської лінії швидкісного трамвая до станції метро Палац Спорту. Щодня Борщагівська лінія перевозить 160 тисяч пасажирів. А продовження лінії дозволить збільшити пасажиропотік на 60% за добу.

У планах також реконструкція транспортно-пересадочних вузлів «Чернігівська», «Петрівка», «Контрактова площа». Крім того, передбачене будівництво сучасної станції «вул. Генерала Потапова». Орієнтовна дата завершення робіт – 2019 рік.

Також цьогоріч планується розпочати масштабне дослідження трамвайних колій Лівобережжя з метою підготовки необхідної документації та кошторисів для того, щоб сучасні трамваї курсували і на Лівому березі міста.

Під час параду трамваїв Кличко урочисто погасив ювілейну поштову марку з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-