Геращенко вважає, що треба припинити забудову біля Патріаршого собору

Геращенко вважає, що треба припинити забудову біля Патріаршого собору

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що найкращою пам'яттю Блаженнішому Любомиру Гузару буде остаточне припинення сумнівного будівництва поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Про це Геращенко написала у Facebook.

"На прощання з Блаженнішим в повному складі прийшов уряд, чиновники всіх рангів і віросповідань, представники місцевої влади, вони говорили правильні слова і хрестилися. Але, колеги, найкращою пам'яттю Велико Українцю і Його Справі буде наша чесність і повернення в законне русло ситуації з заповідником поблизу Храму, який чомусь став черговим будівельним майданчиком Києва. Не можна так. Я підтримую моїх колег проти сумнівної забудови, яка може коштувати Києву і владі репутації", - написала перший віце-спікер.

Вона зазначила, що Патріарший собор Воскресіння Христового дуже важливий для мільйонів греко-католиків, для пам'яті Любомира Гузара. Геращенко нагадала, що біля храму розташовані рекреаційні землі заповідника місцевого значення.

"Попри численні обіцянки Церкві зупинитися і не безчинствувати забудовники, які незрозуміло як отримали дозвіл на цю "свічку", тягнуть поверхи все вище. В приміщенні собору від такого близького будівництва пішли тріщини", - констатувала перший віце-спікер.

Реагуючи на її пост, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запропонував винести це питання на найближчий "урядовий день" у Верховній Раді. Геращенко підтримала цю пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-