У Києві заборонили реалізацію в'яленої риби

У Києві заборонили реалізацію в'яленої риби

Укрінформ
У Києві тимчасово заборонена реалізація в'яленої риби промислового виробництва, у зв'язку із випадками захворювання на ботулізм. Громадянам які придбали дану продукцію, наполегливо рекомендується утриматись від вживання в їжу до з’ясування обставин.

Про це повідомляє Державнас служба України з питань безпеченості харчових продуктів та захисту споживачів. 

"За інформацією Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" в м. Києві, зареєстровано один летальний випадок захворювання на ботулізм та два випадки захворювання на ботулізм у мешканців м. Києва, які вживали в їжу в'ялену рибу промислового виробництва,  придбану в торгівельній мережі міста", - йдеться у повідомленні.

З 18:00 29 травня 2017 року в м. Києві діє тимчасова заборона на реалізацію зазначеної продукції, громадянам, які її придбали,  наполегливо рекомендується утриматись від вживання її в їжу до з’ясування обставин.

Держпродспоживслужба наголошує, що постраждалі громадяни вживали в їжу в'ялену рибу промислового виробництва, а саме: лящ не патраний (що привело до летального випадку), а також тарань та в'ялений короп (2 випадки захворювання на ботулізм). 

Риба була вироблена підприємством, розташованим в м. Світловодськ Кіровоградської області, придбана в гіпермаркеті "Караван" ТОВ "ГРУПА РІТЕЙЛУ УКРАЇНИ", за адресою: м. Київ, проспект Академіка Глушкова, 13-б та супермаркеті «Мегамаркет» ТОВ «ЛАБР», за адресою: м. Київ, вул. Антоновича, 50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-