На Поштовій площі стартував Kyiv Lights Festival

На Поштовій площі стартував Kyiv Lights Festival

Фоторепортаж
Укрінформ
У Києві на Поштовій площі відбулось відкриття першого міжнародного фестивалю світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Поштова площа стала головним фестивальним майданчиком, де глядачі побачили грандіозне 3D-шоу на будівлі Річкового порту. 

"У міжнародному конкурсі 3D-маппінгу беруть участь понад 25 робіт від відеодизайнерів з 11 країн, включно з Україною. Свої роботи подали відеохудожники з Бразилії, Німеччини, Індонезії, Іспанії, Мексики, Португалії, Румунії, Чилі, Швейцарії та Японії", - сказав журналістам технічний директор KLF Юрій Костенко. 

На Поштової площі та інших локаціях Kyiv Lights Festival - Контрактовій, Михайлівській площах, Андріївському узвозі, Port Creative Hub, Парку Кіото, ЦУМі о 21 годині також розпочались світлові шоу.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу, в рамках Kyiv Lights Festival 13 та 14 травня відбудеться низка інших цікавих подій, зокрема, на Михайлівській площі буде показана світлова інсталяція на будівлі МЗС, на АртПричалі кожен день фестивалю з 21.00 до 23.00 будуть проходити перформанси від Харківського театру світложивопису, на фасаді ЦУМу буде показано світломузичне шоу, а пішохідний міст перетвориться на динамічну інсталяцію, яка постійно буде змінювати колір і інтенсивність освітлення. Всі світлові шоу розпочинаються о 21 годині.

Справжньою подією на KLF стала участь у позаконкурсній програмі австралійського художника Крега Волша. Вперше в Україні були показані його знамениті проекції на дерева. Волш отримав світову популярність завдяки унікальним світловим інсталяціям, для створення яких він використовує особливості навколишнього середовища. Волш представив роботи, які проектувались на поверхню Дніпра і дерева біля Річкового порту на київській набережній.

Фестиваль є частиною офіційної програми заходів, приурочених до Євробачення-2017.

Подібні світлові фестивалі регулярно проходять у світових столицях, збираючи багатотисячні аудиторії. Тепер до них приєднається і Київ. Kyiv Lights Festival об'єднає відеодизайнерів, художників світла і лазера, а також сучасних художників із Європи, Азії, Австралії.

Вхід на всі майданчики і шоу фестивалю - безкоштовний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-