Київрада перейменувала два театри

Київрада перейменувала два театри

Укрінформ
Київська міська рада перейменувала Київський муніципальний академічний театр ляльок і Експериментальну майстерню «Театр маріонеток».

Таке рішення ухвалено на пленарному засіданні у четвер, його підтримали 84 депутати, повідомляє прес-служба Київради.

«Відповідно, «Київський муніципальний академічний театр ляльок» перейменовується на комунальний заклад «Театрально-видовищний заклад культури «Київський муніципальний академічний театр ляльок на лівому березі Дніпра». Таким чином у назві вказується географічне розташування театру», - йдеться у рішенні.

На думку депутатів, таке уточнення потрібне передусім для самих киян та гостей столиці, адже виникали неодноразові випадки, коли люди купуючи квитки в ляльковий театр, розташований на лівому березі Дніпра, приходили на виставу в ляльковий театр у центрі міста. Тому, аби мінімізувати такі незручності, керівництво театру звернулося з проханням у назві уточнити місце розташування закладу.

Крім того, вирішено перейменувати «Експериментальну майстерню «Театр маріонеток». «Із назви вилучено слово «експериментальний», адже відповідний театр створено понад 20 років тому і за цей час він довів, що може працювати як повноцінний заклад культури. Таким чином театр отримав нову назву - «Театрально-видовищний заклад культури «Творча майстерня «Театр маріонеток»», - наголосила співавтор рішення, депутат Київради Ганна Старостенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-