Знесення МАФів у Києві: Аваков обговорив конфлікт з Кличком

Знесення МАФів у Києві: Аваков обговорив конфлікт з Кличком

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив з мером Києва Віталієм Кличком конфлікт на ринку біля метро "Харківська".

Про це у вівторок міністр заявив на полігоні в Нових Петрівцях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вчора розмовляв з мером Києва Кличком, який, власне, і складає всі ці генеральні плани разом зі своєю мерією, якою має бути торгівля. І ми з ним обговорювали те, щоби такого роду речі вносили менший дисонанс і було менше такого роду зіткнень і емоцій", - сказав він, коментуючи ситуацію на ринку біля метро Харківська.

Аваков також підкреслив, що у нього немає інформації, що під час конфлікту на ринку добровольчі підрозділи брали участь в сутичках з Національною поліцією.

"Як правило, добровольчі підрозділи - це підрозділи МВС, які воювали на війні. А ті, хто одягає камуфляж і виходить на ринки і торгує інтересами або на користь торговців, або на користь тих, хто зносить, - я їх не відношу до ветеранів добровольчого руху", - зауважив він, додавши, що безпосередньо врегулюванням торгівлі на ринку займається міська влада.

Як повідомлялося, вранці 23 грудня до поліції надійшла інформація про те, що невідомі особи зносять торговельні точки на вулиці Ревуцкого в Дарницькому районі. Конфлікт виник між представниками ринку і товариства, що орендує землю. Орендар найняв людей і привіз будівельну техніку для встановлення огорожі. А підприємці почали зводити барикади. У результаті виник конфлікт, в хід пішла цегла і вогнегасники. Також були спроби заблокувати дорожній рух. В результаті конфлікту постраждали п'ятеро осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-