Київ витратить 10 мільйонів на охорону лічильників тепла

Київ витратить 10 мільйонів на охорону лічильників тепла

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація планує виділити 10 млн грн на системи охорони лічильників.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба забезпечити стовідсоткове зберігання цих приладів, тому на наступний рік ми передбачили в проекті бюджету 10 млн грн на  системи охорони теплопунктів, у яких розташовуються лічильники. В пілотному варіанті, де місто фінансувало встановлення такого обладнання, це було опрацьовано і непогано себе зарекомендувало", - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що вартість однієї системи становить 10 тисяч грн, охорону буде здійснювати поліція охорони, мешканці будинків, де такі системи будуть встановлені, будуть сплачувати абонентську плату, яка, за словами Пантелеєва, складатиме від 3 до 5 грн на місяць.

Заступник голови КМДА повідомив, що до кінця року прилади обліку теплової енергії будуть встановлені у всіх будинках, які управляються містом, житлово-будівельних коооперативах та ОСББ. Також за кошти міського бюджету буде відновлено вузли обліку в тих будинках, де раніше прилади обліку було вкрадено. Вартість одного приладу обліку, за словами Пантелеєва, становить близько 30 тисяч грн. 

Також, за словами Пантелеєва, наступного року міська влада розроблятиме інженерні рішення для будинків, у яких із технічних причин немає можливості на даний момент встановити прилади обліку. Всього таких будинків у Києві, за даними КМДА, близько 700.

Пантелеєв нагадав, що кияни можуть не чекати черги на встановлення лічильника тепла, а подати заявку в КМДА на безкоштовне отримання лічильника. В цьому випадку встановлення повинна провести сертифікована організація, послуги якої мешканці будинку оплачують самостійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-