У Києві три дні триватиме грандіозне світлове шоу

У Києві три дні триватиме грандіозне світлове шоу

Укрінформ
У Києві на Поштовій площі 12 травня о 21:00 відбудеться відкриття першого міжнародного фестивалю світла та медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF).

Про це повідомляється на сайті Eurovision.ua.

“Захід триватиме три дні і за задумом організаторів повністю змінить архітектурний вигляд української столиці. Під час фестивалю кияни та іноземні гості матимуть змогу побачити головні досягнення відеодизайнерів, художників світла та лазера, віджеїв і сучасних художників з Європи, Азії та Австралії”, - йдеться у повідомленні.

Справжньою подією KLF стане участь у позаконкурсній програмі австралійського художника Крега Волша, відомого у всьому світі завдяки унікальним світловим інсталяціям, для створення яких він використовує особливості навколишнього середовища. Вперше в Україні будуть показані його інноваційні проекти на водній поверхні та деревах.

Головним фестивальним майданчиком стане Поштова площа, де демонструватимуться конкурсні роботи з 3D-маппінгу та віджеінгу. Іншими локаціями Kyiv Lights Festival стануть: Контрактова площа, Михайлівська площа, Андріївський узвіз, Театр на Подолі, Port Creative Hub, Парк Кіото, ЦУМ та Пішохідний міст.

Програма першого міжнародного фестивалю світла та медіа-мистецтва буде насиченою. Під час відкриття Kyiv Lights Festival, яке відбудеться 12 травня о 21:00 на Поштовій площі, на глядачів очікує шоу дронів, а також грандіозне 3D-шоу на будівлі Річкового порту. Після шоу, з 21:20 до 23:00, проходитиме конкурс 3D-маппінгу.

Наступного дня, 13 травня, відбудеться ретроспектива робіт учасників для усіх, хто не зміг відвідати фестиваль у день відкриття.

14 травня, з 21:00 до 22:30 на Поштовій площі пройде конкурс віджеінгу, по завершенні якого будуть оголошені головні призери.

Також в рамках KLF пройде ряд інших цікавих подій: на фасаді Театру на Подолі будуть представлені три постановки в жанрі світло-живопису, на фасаді ЦУМу демонструватимуть унікальне світло-музичне шоу, а Пішохідний міст перетвориться на динамічну інсталяцію, яка постійно змінюватиме колір та інтенсивність освітлення. Окрім того, українські та зарубіжні відеохудожники перетворять будівлю Річкового Порту на величезний екран з видовищними відеопроекціями, демонструючи приголомшливі можливості новітніх технологій.

Kyiv Lights Festival включений в офіційну програму заходів Євробачення. Варто зазначити, що подібні заходи вже кілька років збирають багатотисячні аудиторії в Берліні, Єрусалимі, Сіднеї та інших світових столицях. Тепер до них приєднається й Київ.

Вхід на фестиваль - вільний.

Фото та інфографіка: Фейсбук KLF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-