У Чернівцях на одній з дільниць уже заповнюють протоколи, ОПОРА викликала поліцію

У Чернівцях на одній з дільниць уже заповнюють протоколи, ОПОРА викликала поліцію

Фото
Укрінформ
У Чернівцях члени однієї із дільниць станом на 09:00 вписали прізвища та підписи членів комісії у протокол підрахунку голосів. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА викликали поліцію.

Про це повідомляють на сайті ОПОРИ, передає Укрінформ.

"У Чернівцях на виборчій дільниці №730470, яка знаходиться за адресою вул. Руська, 228Б (Чернівецький професійний ліцей сфери послуг) члени дільничної виборчої комісії заповнили протокол підрахунку голосів. Так, станом на 9:00 члени комісії вписали у протокол прізвища та підписи членів ДВК", - йдеться у повідомленні.

В ОПОРІ зазначили, що таким чином члени комісії порушили частину 1 статті 158-3 Кримінального кодексу України. За таке порушення голові, його заступнику, секретарю та іншим членам комісії загрожує позбавленням волі на строк від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

На місце події спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію.

Як повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області, слідчі вирішують питання внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 4 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Читайте також: Сєвєродонецька райрада досі не може провести першу сесію

Як повідомлялося, 29 листопада відбувається другий тур місцевих виборів на посаду голови Чернівецької міської ради.

У ньому беруть участь кандидати Роман Клічук («Єдина альтернатива») та Віталій Михайлішин («Команда Михайлішина»).

У день голосування 25 жовтня Роман Клічук отримав 15 350 голосів виборців (27,29%), Віталій Михайлішин – 11 998 (21,33%). Активність виборців в Чернівецькій області становила 34,84%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-