В Одесі зафіксували фотографування бюлетенів – ОПОРА

В Одесі зафіксували фотографування бюлетенів – ОПОРА

Фото, відео
Укрінформ
Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА за виборами зафіксували факти голосування за межами кабінки та фотографування бюлетенів на деяких дільницях Одеси, де триває повторне голосування за кандидатів на посаду мера.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОПОРИ.

"На виборчій дільниці №511308 (вул. Маршала Говорова, 8-А) спостерігач ОПОРИ зафіксував голосування поза межами виборчої дільниці: виборчиня проголосувала за столом у членів ДВК", - йдеться у повідомленні.

Крім того, спостерігач ОПОРи зафіксував два випадки фотографування виборцями бюлетенів у кабінках для голосування. Це відбулося на виборчій дільниці №511188 (вулиця Івана та Юрія Лип, 14-А).

Зазначається, що в обох випадках черговий співробітник поліції, якого покликав спостерігач ОПОРи, не встиг затримати порушників.

Спостерігачі ОПОРи також зафіксували факти видачі бюлетенів виборцям одним членом ДВК замість двох. Зокрема, на дільниці №511148 (вул. Варненська, 3-А) і на дільниці №511105 (вул. Академіка Вільямса, 54-А). Причиною в обох випадках є те, що члени дільничних виборчих комісій регулярно покидають приміщення для голосування.

Читайте також: Незаконна агітація та «каруселі»: КВУ фіксує порушення в Краматорську та Херсоні

В ОПОРІ нагадали, що відповідно до ч. 3 ст. 248 Виборчого кодексу, під час проведення голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член ДВК надає виборцю список виборців для підпису, а другий член ДВК вписує у контрольному талоні бюлетеня своє прізвище, ініціали, ставить підпис та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці.

Окрім того, спостерігачі ОПОРи зафіксували на деяких виборчих дільницях Одеси вкинуті бюлетені з літерними та цифровими позначками, повідомляє пресслужба облКВУ.

"Спостерігачі ОПОРи зафіксували бюлетені з літерними і цифровими позначками у клітинках навпроти прізвища кандидата на посаду Одеського міського голови. Оскільки на виборчих дільницях спостерігачі фіксують не одиничні випадки однакових і водночас непоширених позначок у виборчому бюлетені (замість «галочок» та «хрестиків» - конкретні цифри або букви), це може свідчити про певний контроль, і, ймовірно, стимулювання виборців до голосування", - йдеться у повідомленні, проілюстрованому фотознімками.

Зазначається, що зокрема на дільниці №511247 (вул. Сєрова, 29) спостерігачка ОПОРи зафіксувала бюлетені з позначками «Л» та «4» в клітинках навпроти прізвища одного з кандидатів. А на дільниці №511235 (вул. Болгарська, 31), розташованій неподалік (в одному мікрорайоні), спостерігач ОПОРи помітив бюлетені з позначками «Ж» та «1».

Як повідомлялося, в Одесі сьогодні проходить повторне голосування на виборах міського голови, в яких беруть участь чинний міський голова Геннадій Труханов і народний депутат від "ОПЗЖ" Микола Скорик. У першому турі за чинного мера Труханова проголосували 77,5 тис. виборців, а за його суперника Скорика - вдвічі менше (39,5 тис.).за двох кандидатів на посаду міського голови.

Фото: oporaua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-