Поліція: у Васильківському районі - масові фальсифікації під час виборів і підрахунку голосів

Поліція: у Васильківському районі - масові фальсифікації під час виборів і підрахунку голосів

Укрінформ
Поліція Київської області зафіксувала масові фальсифікації під час виборів та підрахунку голосів у Васильківському районі.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства у Фейсбуці.

«Зазначимо, що упродовж всієї передвиборчої кампанії, в день голосування та під час підрахунку результатів виборів до поліції надійшла велика кількість повідомлень щодо ймовірних порушень у цій сфері. У Васильківському районі поліція задокументувала найбільше порушень виборчого процесу», - йдеться у повідомленні.

Загалом за фактами порушень виборчого законодавства у Василькові поліцейські затримали 10 осіб та відкрили 15 проваджень.

Так, поліцейські у день голосування зупинили автобуси з пасажирами, які брали участь у «каруселях», голосуючи за одного з кандидатів на голову Васильківської ОТГ. Також правоохоронці затримали осіб, які організували підкуп виборців, встановили зловмисників, причетних до фальсифікації виборчої документації.

Читайте також: «Голос» вимагає визнати вибори у Василькові недійсними

Тож 4 громадянам за організацію підкупу повідомлено про підозру за ч. 2, ч. 4 ст.160 (Підкуп виборця) ККУ, максимальне покарання, що загрожує цим особам - позбавлення волі до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Окремо 2 особам слідчі поліції повідомили про підозру за ч.1, ч. 3 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) ККУ.

Читайте також: На Київщині поліція відкрила три справи за виборчі порушення

За інформацією правоохоронців, ще один випадок стався на одній з дільниць району, де невідомі з метою зриву виборів відключили електропостачання. Поліцейські оперативно забезпечили знеструмлену дільницю генератором, щоб забезпечити безперешкодне волевиявлення громадян.

Як повідомлялося, у неділю в Україні пройшли місцеві вибори.

Серед кандидатів на посаду міського голови Васильківської міськради - самовисуванці Наталя Баласинович, Валерій Браніцький, Павло Голобородько, Олена Кобзар, Майстер Ірина, Сергов Сергій, Скиба Олександр. Від партій балотувалися: Антон Боровик (партія "Удар"), Корчинський Богдан (Громадянський рух "Хвиля"), Ларіна Галина ("Пропозиція"), Мазепа Олег (ОПЗЖ), Оксаніченко Анна (партія "Голос"), Румянцев Валентин ("Наш край"), Шевченко Андрій ("Слуга народу"), Шевченко Тарас ("Національний корпус").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-