Менш як 1% ДВК іще рахують результати голосування на виборах

Менш як 1% ДВК іще рахують результати голосування на виборах

Укрінформ
Станом на 12 годину середи 99,4 % дільничних виборчих комісій завершили підрахунок голосів виборців на місцевих виборах 25 жовтня та передали відповідну документацію до ТВК.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Центральної виборчої комісії.

"За інформацією, яка надійшла до Секретаріату Центральної виборчої комісії, станом на 12:00 28 жовтня 2020 року, понад 28,9 тисяч дільничних виборчих комісій, що становить 99,4% від загальної кількості утворених ДВК, завершили підрахунок голосів виборців, склали про це протоколи та передали всю виборчу документацію до відповідних територіальних виборчих комісій", - ідеться в повідомленні.

За даними ЦВК, цей процес повністю завершено у 10 регіонах: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях та місті Києві.

Також триває процес передачі протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів районних та обласних рад від ТВК територіальних громад (сільських, селищних, міських) до районних та обласних територіальних виборчих комісій.

У ЦВК нагадали, що сільські, селищні та міські ТВК складають протоколи про результати виборів з виборів депутатів сільської, селищної та міської ради, а також відповідного сільського, селищного та міського голови.

Крім того, зазначені ТВК складають протоколи про підсумки голосування з виборів депутатів районної та обласної ради, які передають до відповідних районних і обласних ТВК. Останні на підставі цих протоколів встановлюють результати виборів депутатів районних та обласних рад.

У ЦВК поінформували, що у всіх регіонах районні ТВК прийняли 182 таких протоколи, а обласні ТВК – 101 протокол.

Читайте також: Найактивнішими на місцевих виборах були люди віком 50+

Як повідомлялося, у неділю, 25 жовтня, в Україні пройшли чергові місцеві вибори.

Результати виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів мають бути встановлені не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування, тобто до 6 листопада включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-