В ОБСЄ відзначили професійність ЦВК під час виборів попри пандемію

В ОБСЄ відзначили професійність ЦВК під час виборів попри пандемію

Укрінформ
Робота Центральної виборчої комісії з управління процесом чергових місцевих виборів в Україні була здійснена професійно та ефективно навіть попри виклики, пов'язані з глобальною пандемією COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомила голова Місії зі спостереження за виборами БДІПЛ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір під час онлайн пресконференції міжнародних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ), на якій представлять свої попередні висновки за результатами місцевих виборів в Україні.

«Ми можемо відзначити, що робота Центральної виборчої комісії з управління виборчим процесом була здійснена професійно та ефективно навіть попри виклики, які стосувалися глобальної пандемії COVID-19,» – зазначила Iнгібйорг Сольрун Гісладоттір.

Окрім того, в ОБСЄ визнали, що Держреєстр виборців працював точно із дотриманням стандартів БДІПЛ.

«Загалом одна з найважливіших функцій, коли ми говоримо про загальний виборчий процес і його адміністрування, покладається на процес реєстрації виборців. Маємо відзначити, що Держаний реєстр виборців, який є в підпорядкуванні Центральної виборчої комісії, а також окремих регіональних адміністративних організацій, працював загалом доволі точно і створював додаткову впевненість і довіру всім групам інтересів, усім зацікавленим сторонам, а також відповідав стандартам, яких дотримується Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ», – зазначила Гісладоттір.

Водночас вона звернула увагу на те, що «робота окремих територіальних комісій дуже часто була заполітизована, що мало негативний вплив через постійну зміну членів виборчих комісій».

Читайте також: У більшості тергромад можливий другий тур виборів - ОПОРА

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня 2020 року в Україні відбулися місцеві вибори.

За даними Центральної виборчої комісії, явка виборців у середньому по Україні становила 36,88%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-