Глава МЗС Угорщини у день виборів в Україні закликав підтримати одну з партій

Глава МЗС Угорщини у день виборів в Україні закликав підтримати одну з партій

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах в Україні політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Про це він написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ з посиланням на "Європейську правду".

"Єдина угорська партія, КМКС, балотується до Закарпатської обласної ради, і було б погано, якби угорці залишилися без представництва на рівні області", - написав Сіярто.

Він також закликав підтримати на виборах мера Берегового чинного міського голову Золтана Бабяка. "Не випадково багато поглядів прикуто до Берегово, оскільки мер Золтан Бабяк зробив чудову роботу, було б добре, якби він міг продовжувати", - написав угорський міністр.

Сіярто також повідомив, що жителі Закарпаття, які перебувають на території Угорщини, можуть перетнути кордон для голосування і повернутися назад без зобов'язання проходити 14-денний карантин.

Зі свого боку, народний депутат України із фракції "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе звернулася до МЗС України із закликом оперативно відреагувати на втручання Сіярто в українські вибори.

"Його заклик до угорців підтримати одну з політичних сил і мера на Закарпатті, та ще й у день виборів, – безпрецедентний акт зневаги до іноземної держави з боку члена Європейського Союзу", - написала вона у Фейсбуці.

Читайте також: "Дуже інтенсивний діалог": Кулеба розповів, про що домовився з Сіярто

Як повідомлялося, 20 жовтня в МЗС України застерегли угорських посадовців від політичної агітації під час поїздок у Закарпатську область та звернулися до правоохоронних органів з проханням "дати оцінку" таким їхнім діям.

Перед цим до МЗС звернулася Громадянська мережа "ОПОРА" з проханням оцінити дії держсекретаря Угорщини з питань національної політики Яноша Арпада Потапі, який, за даними спостерігачів, під час візиту до Закарпатської області 9-10 жовтня агітував на користь КМКС "Партія угорців України".

Климпуш-Цинцадзе очолює список “Європейської солідарності” до Закарпаттської обласної ради.

Фото: Петер Сіярто / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-