У Харкові після порушення кримінальної справи скасували агітаційний концерт

У Харкові після порушення кримінальної справи скасували агітаційний концерт

Укрінформ
У центрі Харкова планували провести 23 жовтня агітаційний концерт, попри потрапляння міста до червоної карантинної зони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

"21 жовтня до Шевченківського відділу надійшла інформація з адміністрації району про проведення концерту за підтримки політичної партії та кандидата на посаду міського голови, який має відбутися 23 жовтня на майдані Конституції", - йдеться у повідомленні.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 325 (замах на порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Читайте також: За добу надійшло 395 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Водночас за даними поліції, пізніше до Харківської міської ради надійшов лист від партії про скасування запланованого концерту у зв’язку з встановленням у Харкові "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки.

Вирішується питання про закриття кримінального провадження.

Читайте також: Поліція відкрила вже 475 справ через порушення виборчого процесу

Щодо загальної ситуації, то із початку виборчої кампанії поліцейські Харківської області зареєстрували 260 повідомлень про порушення виборчого законодавства та відкрили 24 кримінальних проваджень, 9 з яких за ч. 1, 2 і 4 ст. 296 КК (хуліганство). Також складено дев’ять адміністративних протоколів.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 25 жовтня відбудуться чергові місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-