У СБУ назвали фейком лист щодо кандидатів від «ЄС» на Донеччині

У СБУ назвали фейком лист щодо кандидатів від «ЄС» на Донеччині

Укрінформ
В СБУ спростовують інформацію стосовно розсилки так званих листів від спецслужби з проханням надати інформацію про кандидатів в депутати в Донецькій області.

Таку відповідь дати кореспонденту Укрінформу у пресцентрі СБУ.

«Це фейк», - сказали у пресцентрі.

У пресслужбі СБУ додали, що такі вихідні номери як у «документа», на який посилається партія «ЄС», не використовуються Головним Управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях, а вказаний номер телефону також йому не належить. Окрім того, керівник, чий підроблений підпис стоїть на листі, у цю дату не виконував тимчасові обов’язки начальника управління.

Як наголосили у відомстві, Служба безпеки України чітко дотримується чинного законодавства та діє виключно у відповідності до статті 19 Конституції України та статті 2 Закону України «Про Службу безпеки України».

Читайте також: Поліція відкрила уже 205 справ через виборчі порушення

«Всі заяви представників фракції «Європейська солідарність» з цього приводу слід розглядати виключно через призму політичних перегонів і бажання отримати додаткові електоральні бали», - стверджують у пресслужбі.

Також там ще раз підкреслили, що Співробітники СБУ не надсилали до партії жодних листів з вимогою надати дані про кандидатів на місцевих виборах у Донецькій та Луганській областях. Та закликали політичні партії, які беруть участь у виборах, «не вдаватися до маніпуляцій, фейків та брудних технологій. І тим більше не намагатися втягнути у цей процес силові структури, які відповідають за безпеку держави та її громадян». А ЗМІ - не поширювати неперевірену інформацію, а у разі потреби звертатись до СБУ за офіційними коментарями.

Читайте також: У Вінниці на виборах мера знялися з реєстрації троє кандидатів

Раніше народний депутат від «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко у Фейсбук повідомила, що «ЄС» отримала від СБУ дивні листи - прохання надати повну інформацію про кандидатів від політичної сили в Донецькій області.

«Дуже подивовані залученням СБУ до виборчого процесу. Якщо це Служба безпеки, то вимагаємо вичерпну інформацію, що це за втручання в процес. Якщо це не СБУ, то питання до Служби - хто з їх бланків і за їх підписом розсилає листи партії. Просимо звернути увагу на ці листи і ЦВК, і КВУ, і «Опору», всіх незалежних спостергачів», - написала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-