У Франківську обласна ТВК відмовила у реєстрації кандидатам від ОПЗЖ

У Франківську обласна ТВК відмовила у реєстрації кандидатам від ОПЗЖ

Укрінформ
Івано-Франківська обласна ТВК відмовила у реєстрації кандидатам у депутати облради від партії «Опозиційної платформи – За життя». Причина – відсутність належної кількості кандидатів у списках.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє ГМ «ОПОРА».

«27 вересня відбулось засідання Івано-Франківської обласної ТВК. Окрім інших питань на засіданні розглядали питання реєстрації кандидатів у депутати облради від «Опозиційної платформи – За життя». У загальному виборчому списку висунуто 5 кандидатів, у територіальних списках по одному кандидату у другому, третьому та п’ятому виборчих округах. У реєстрації представникам ОПЗЖ відмовили, керуючись частиною 5 статті 219. Там зазначається, що територіальний виборчий список партії повинен включати не менше 5 і не більше 12 кандидатів у депутати», - повідомляє ОПОРА.

За їхньою інформацією, також відмову у реєстрації від Яремчанської ТВК отримали кандидати від партії «Об’єднання Самопоміч».

«Члени комісії мотивували це тим, що 22 вересня уже було прийняте рішення відмовити кандидатам в реєстрації, через почерговість включення представників різної статі у виборчий список», - зазначають в Громадянській мережі.

Читайте також: Миколаївський виборчком не зміг визначитися з реєстрацією кандидатів у депутати від ОПЗЖ

Також Надвірнянська міська територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидату на посаду міського голови Василю Янцюку. Причина – помилки та неточності у заяві кандидата.

На Прикарпатті створили одну обласну, шість районних та 15 міських ТВК. Загалом сформовано 47 ТВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-