У Чернівцях документи на посаду мера подали 16 кандидатів

У Чернівцях документи на посаду мера подали 16 кандидатів

Укрінформ
У Чернівцях вже 16 осіб подали свої документи у виборчу комісію для затвердження їх кандидатами на посаду міського голови.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила голова комісії Анжела Саінчук.

"Після тих 10-ти кандидатів, які були станом на вчорашній обід, свої документи також подали Юрій Бурега від партії "Батьківщина", Руслан Цаплюк від партії "Сила і честь", Віталій Другановський від партії "Слуга народу", Сергій Качмарський від "Побратимів України", Василь Продан від партії "Рідне місто" та Віталій Михайлішин від партії "Команда Михайлішина". Всього свої документи подали 16 кандидатів», - сказала голова комісії.

За її словами, сьогодні, 25 вересня, відбудеться засідання міської виборчої комісії, на якому будуть розглядати подані документи та реєструвати кандидатів або відмовляти їм у реєстрації, якщо знайдуть порушення у поданих документах.

Юрій Бурега - чинний депутат міськради від фракції "Батьківщини", заступник міського голови.

Руслан Цаплюк - місцевий підприємець, власник готельно-ресторанного комплексу "Мрія".

Віталій Другановський - підприємець, керівник обласного осередку провладної партії "Слуга народу", у 2019 році керував місцевим штабом кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Читайте також: ЦВК акредитувала перших міжнародних спостерігачів на місцеві вибори

Сергій Качмарський - місцевий активіст, лідер місцевого осередку партії "Побратими України", президент Федерації пауерліфтингу Чернівецької області.

Василь Продан - в.о. Чернівецького міського голови, секретар міськради, автор проєкту рішення про відсторонення від посади чинного мера Олексія Каспрука.

Віталій Михайлішин - чинний депутат Чернівецької міської ради, лідер фракції "Рідне місто", колишній член "Партії регіонів", з березня 2011 року по 20 лютого 2014 року виконував обов'язки міського голови після відсторонення обраного мера Миколи Федорука. Під час попередніх виборів до Верховної Ради у 2019 році балотувався по 201 виборчому окрузі з центром у місті Чернівці від партії "ОПЗЖ", де зайняв третє місце, поступившись чинній депутатці Олені Лис та колишньому меру Миколі Федоруку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-