Поліція відкрила 10 справ за маніпуляції зі зміною виборчої адреси

Поліція відкрила 10 справ за маніпуляції зі зміною виборчої адреси

Укрінформ
Поліція розслідує 10 кримінальних проваджень за маніпуляції зі зміною виборчої адреси.
Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко під час селекторної наради інформує Управління комунікації Національної поліції.
«Із 98 тисяч випадків зміни місця голосування напередодні місцевих виборів близько 30 тисяч привернули увагу поліції аномальним збільшенням кількості виборців на окремих адресах або виборчих дільницях. Наразі розпочато 10 кримінальних проваджень за цими фактами», - повідомив Клименко.
Загалом з початку виборчої кампанії поліція почала 34 кримінальні провадження щодо порушень виборчого процесу, з них 9 - за фактом підкупу виборців.
За словами Клименка, з 5 вересня ситуаційні центри Нацполіції та регіонів переведено на посилений режим роботи, наразі зареєстровано 330 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом.
Як повідомлялося, в Україні 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів, що заплановані на 25 жовтня.
Цього року вибори голів і депутатів сільських, селищних та міських рад проходитимуть за новим Виборчим кодексом, що враховує нову територіальну основу України і кількість виборців у громаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-