Вінницький суд відмовився визнати вибори недійсними на двох округах

Вінницький суд відмовився визнати вибори недійсними на двох округах

Укрінформ
Вінницький окружний адмінсуд відмовив в задоволенні адміністративних позовів про визнання виборів у межах одномандатних виборчих округів №15 та №18 недійсними та скасування рішення ОВК кандидатам від «Слуги народу» Віталію Пращуку та Павлу Довганю.

Про це йдеться на офіційному сайті Вінницького окружного адміністративного суду.

Згідно з оприлюдненими відомостями, кандидат у народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України одномандатного виборчого округу №15 Віталій Пращук подав адмінпозов до суду 25 липня, а 27-го судом першої інстанції було ухвалено рішення про відмову в задоволенні адміністративного позову.

Кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №18 Павло Довгань звернувся і з позовом до суду 26 липня, 28-го рішенням суду йому було відмовлено в задоволенні адміністративного позову також.

Як повідомляв Укрінформ, Віталій Пращук заявив на пресконференції, що вимагав визнання результатів виборів недійсними через начебто численні порушення, а саме, підкуп виборців своєю основною конкуренткою на виборах Ларисою Білозір. Згідно з результатами 100% опрацьованих ЦВК протоколів з округу №15, вона лідирує у мажоритарному окрузі, - її підтримали 26 143 виборців, або 35,87% тих, хто взяв участь в голосуванні. У Віталія Пращука – другий результат: 22 356 голосів або 30,67%.

Павло Довгань обґрунтував своє звернення до суду в дописі на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Оскарження результатів: суд відмовив у позові кандидату від "Слуги народу" у Кривому Розі

«Щиро дякую всім, хто осудив брудні продажні виборчі технології підкупу виборців окорочками та 200 гривениками від Мейдича. Ваша підтримка мотивувала мене звернутись до адміністративного суду, щодо скасування сфальсифікованих результатів і призначення нових виборів на 18 окрузі», - написав Довгань.

Згідно з даними ЦВК, Павло Довгань здобув в окрузі №18 16,92% голосів, - його підтримали 12 850 осіб, які взяли участь в голосуванні. Лідер перегонів – висуванець ВО «Батьківщина» Олег Мейдич набрав 30,61% за рахунок підтримки 23 240 виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-