У Херсоні росіянин хотів проголосувати на виборах - ОПОРА

У Херсоні росіянин хотів проголосувати на виборах - ОПОРА

Відео
Укрінформ
На Херсонщині зафіксовано декілька випадків, коли люди хотіли голосувати без паспорта громадянина України, причому один з них виявився громадянином Росії.

Про це повідомляє ОПОРА.

"На ВД № 650740 в Херсоні виборець, який є громадянином РФ, хотів проголосувати з посвідченням на право проживання в Україні. Але голова комісії роз’яснила йому закон та не дозволила цього зробити", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині секретаря виборчкому замінили просто під час голосування – ОПОРА

Як інформують спостерігачі, на дільниці № 650755 в Херсоні чоловік та жінка хотіли проголосувати з закордонним паспортом. А коли член комісії зачитала їм норми закону і сказала, що вони не мають такого права, сперечались та заявляли, що «у них є номер Садіяра», ймовірно, маючи на увазі кандидата в депутати у 182-му окрузі Садіяра Мамедова. Проте побачивши, що їхні погрози марні, виборці пішли з дільниці.

На ВД № 650264, що в 186-му окрузі, також були спроби проголосувати без паспорта, але після роз’яснення спостерігача ОПОРИ члени ДВК відправили всіх, хто не мав із собою документа, додому.

Подібний випадок стався і на дільниці в селі Молочне (185-ий округ), а в 184-му окрузі, в селищі Нововоронцовка та місті Бериславі, виборці двічі голосували без паспорта, про що було повідомлено поліцію та складений відповідний акт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-