У

У "ЄС" найбільшим порушенням на виборах назвали агітацію на дільницях

Укрінформ
Найсерйознішим порушенням у ході перебігу виборів є продовження агітації, що фіксується навіть на дільницях.

Про це у коментарі журналістам повідомив голова парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільш серйозне (порушення - ред.) - продовження відкритої агітації, включно з виборчими дільницями. Це є неприйнятно. У 2014-2015 роках - в активну фазу війни - нам вдалося зробити так, що таких порушень було в рази менше. Сподіваюся, ці вибори завершаться без порушень, які вплинуть на кінцевий результат", - сказав Герасимов.

За його словами, у новому парламенті "Європейська солідарність" підтримуватиме усі політичні сили, які пропонуватимуть курс на євроінтеграцію.

"Головне сьогодні - не допустити розгортання країни в бік від європейської інтеграції. Що стосується позицій "Європейської солідарності" у наступному парламенті, ми зробимо усе, щоб зберегти курс на ЄС, який підтримує більшість населення. І для цього ми будемо підтримувати усі рішення, які йдуть паралельно з цим курсом. Але якщо якась політична сила чи кілька політичних сил намагатимуться розгорнути країну до "тайожного союзу", ми зробимо усе, щоб цього не допустити", - зазначив Герасимов.

Він наголосив, що партія напередодні нових виборів оновилася більш ніж на дві третини.

Читайте також: МВС назвало області з найбільшою кількістю виборчих порушень

"Був великий суспільний запит від громадськості на оновлення. Після президентських виборів були цикли зустрічей партії з громадськістю. Ми зустрічалися по всій Україні. Вони висловили нам цю думку: починаючи від зміни назви - на "Європейська солідарність". Це дуже гучна назва, яка відображає, яким чином спрямовані цілі нашої партії. Також відбулося оновлення партії завдяки праймеріз, які були проведені ГО. У нас є не лише нові обличчя, але й досвідчені борці за правду. До 70% - нові люди", - розповів Герасимов.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні в неділю, 21 липня, пройшли позачергові парламентські вибори.

За результатами Національного екзит-полу станом на 20:00, до Верховної Ради проходять п'ять політичних партій: "Слуга народу" (42,2% голосів), "Опозиційна платформа – За життя" (11,4%), "Європейська солідарність" (8,8%), "Батьківщина" (7,4%) та "Голос" (6,5%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-