ЦВК

ЦВК "тримає удар": Сліпачук розповіла про роботу в останній місяць

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії закликала виборців у день голосування не псувати виборчі бюлетені, а проголосувати за своїми переконаннями.

Про це Тетяна Сліпачук заявила під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я закликаю всіх виборців: будь ласка, прийдіть на дільниці, зробіть свій вибір, не псуйте бюлетені, зробіть цей вибір відповідно до своїх переконань", - підкреслила вона.

Голова ЦВК також попросила правоохоронців забезпечити правопорядок, але не "перетинати кордони" щодо втручання в діяльність ОВК чи ДВК.

Крім того, вона закликала політичні сили і високопосадовців дати Центрвиборчкому провести дійсно чесні й демократичні вибори без тиску.

Водночас голова ЦВК зауважила, що протягом останнього місяця інформаційний та адміністративний тиск на комісію збільшився.

Читайте також: Дільничні виборчі комісії сьогодні отримають бюлетені

"Останній місяць, мабуть тому, що це місяць, який передує безпосередньо дню голосування, підрахунку голосів, це навантаження інформаційне, цей адміністративний вплив збільшився", - розповіла вона, але запевнила, що ЦВК "тримає удар".

У цьому контексті голова Центрвиборчкому нагадала про низку гучних судових справ, значна частина яких була пов’язана зі встановленням відповідності кандидата в народні депутати вимозі 5-річного безперервного проживання в Україні.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 21 травня підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання та про призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня.

Центральна виборча комісія зареєструвала більше 2,7 тисячі кандидатів, які балотуються до ВР за списками 22 партій у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, та понад 3,2 тисячі кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-