"Голос" озвучив плани на перші пів року в Раді

Укрінформ
Партія "Голос" вважає перезавантаження ВККС, ВРП і ДКП своїм ключовим завданням упродовж першого півріччя роботи в парламенті.
Про це заявив заступник голови партії Ярослав Юрчишин на форумі "Встановлення справедливості - порядок денний для майбутнього парламенту" у вівторок, 16 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас надзвичайно важливо в межах перших пів року у Верховній Раді змінити "суддів для суддів" і "прокурорів для прокурорів". Тобто, ключовим нашим завданням ми бачимо зміну Вищої кваліфікаційної комісії суддів, аналогічно - кроки стосовно Вищої ради правосуддя і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Чому? Насправді ми можемо дуже довго перетасовувати прокурорів, суддів до того моменту, поки не встановимо конкретні діючі вимоги дисциплінарних стягнень і дисциплінарних оцінок", - зазначив Юрчишин.

Читайте також: Партія "Голос" розмістить виборчий штаб у Stereo Plaza

Відтак, за його словами, пріоритетом номер один для "Голосу" є перезавантаження ВККС і запровадження нових підходів до формування Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

При цьому в політсилі наголошують на необхідності залучити до їх формування "незалежного фільтру", який спрацював при створенні Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-