У буковинській церкві за кандидата агітували пожертвою, поліція відкрила справу

У буковинській церкві за кандидата агітували пожертвою, поліція відкрила справу

Відео
Укрінформ
В одній із церков Заставнівського району на Буковині жінка агітувала за кандидата в депутати, передавши від нього гроші "на пожертви". У поліції розслідують факт про ймовірний підкуп виборців.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

"15 липня працівники обласного управління Нацполіції та Заставнівського відділення поліції виявили у мережі Інтернет відеозапис, на якому невідома жінка передає прихожанам храму грошову пожертву від кандидата у депутати Верховної Ради України. При цьому жінка агітує вірян проголосувати за вказаного кандидата", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Читайте також: Зеленський закликає українців не голосувати за шахраїв

Ймовірно, йдеться про відеозапис, який напередодні виклав у себе на сторінці Facebook депутат обласної ради та колишній кандидат в депутати до Ради Іван Гешко.

На відео видно, як невідома жінка у церкві агітує за кандидата по мажоритарному округу №204, діючого народного депутата, голову фракції Народний Фронт Максима Бурбака. Вона каже, що принесла від кандидата пожертву на церкву - 20 тисяч гривень та передає пакунок. При цьому вона просить присутніх прийти на вибори 21 липня та проголосувати за кандидата Бурбака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-