На Закарпатті проходять масові обшуки через підкуп виборців

На Закарпатті проходять масові обшуки через підкуп виборців

Укрінформ
На Закарпатті проходять масові обшуки в осіб, які підозрюються у підкупі виборців. В обласній поліції інформацію підтвердили, але наголосили, що операція проводиться не їхніми силами.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила Інеса Мандзулич, речниця ГУНП в Закарпатській області.

“Обшуки в області проходять, але їх проводять не співробітники ГУНП в Закарпатській області,” - сказала вона.

Про масову спецоперацію силовиків із затриманням осіб, які підозрюються в підкупі виборців, у Facebook повідомив Федір Шандор, професор кафедри соціології УжНУ.

“Сьогодні о 7.00 в Закарпатті розпочалася масова спецоперація по затриманню осіб, які здійснюють підкуп виборців. Затриманим вручено підозри, і їм загрожує від 3 до 7 років ув'язнення з конфіскацією майна", - написав Шандор.

Читайте також: ОПОРА подала до поліції майже 700 заяв про передвиборчі порушення

За його інформацією, серед затриманих є багатодітні матері, сільські вчителі і лікарі, навіть представники правоохоронних органів.

"Відомо про арешт осіб у Виноградівському, Ужгородському та Іршавському районах. Спецоперація триватиме до 21 липня включно”, - написав Шандор.

За інформацією відділу комунікації Закарпатської обласної поліції, станом на сьогодні, 15 липня, до поліції області надійшло 109 повідомлень про імовірні порушення виборчого законодавства. За підсумками перевірки інформації, у 24 випадках складено адмінпротоколи, а ще за двома фактами – відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-