У Миколаєві кандидат від «Слуги народу» використовував посаду для агітації - ОПОРА

У Миколаєві кандидат від «Слуги народу» використовував посаду для агітації - ОПОРА

Укрінформ
У Миколаєві кандидат в народні депутати від «Слуги народу» Олександр Пасічний використовував свою посаду для агітації.
Про це повідомив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області Дмитро Баштовий.

«Під час проведення Кубку вуличного футболу в Миколаєві кандидат у народні депутати по округу №127 Олександр Пасічний, який є керівником Федерації футболу Миколаївської області, ймовірно, використовував своє службове становище для ведення агітації. А судді турніру були одягнені в футболки з символікою партії «Слуга народу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час ігор, які проходили одночасно на двох майданчиках, головний суддя заходу Євген Фішман озвучив у мікрофон, що капітани команд повинні підійти до реєстраційного столика, де на них очікуватиме приємний сюрприз від Олександра Пасічного - вручення футбольних м’ячів.

Окрім того, арбітри турніру Юрій Ковальчук і Тарас Дегтяр були вдягнені і у брендовані зелені футболки з написом «Зе! Депутат Слуга народу Олександр Пасічний Округ №127». Головний суддя Євген Фішман на початку заходу теж був одягнений у таку футболку, однак для вручення м’ячів переодягнувся у звичайну. Позаду стола організаторів був розміщений банер із текстом «Кубок Заводського району по вуличному футболу при підтримці Олександра Пасічного».

Читайте також: Агітація, підкуп, хуліганство: поліція назвала поширені “виборчі” порушення

Слід зауважити, що новина про цей захід розміщена на сторінці Пасічного в Facebook та розповсюджується з поміткою «Реклама». В свою чергу, Ліга вуличного футболу розміщує на своїй сторінці агітаційні ролики кандидата Пасічного з написом партії «Зе! Депутат Слуга народу».

Експерти ОПОРИ вважають такі дії кандидата порушенням ч.22 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-