Верховний суд скасував повторне жеребкування у ЦВК

Верховний суд скасував повторне жеребкування у ЦВК

Оновлено
Укрінформ
Верховний Суд України задовольнив скаргу Центральної виборчої комісії і скасував рішення Шостого апеляційного суду, який зобов'язував провести повторне жеребкування партій.

Про це повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька у Facebook.

"Все ж таки є справедливість! Ми виграли Верховний! Виборам 21 липня бути", - написала вона.

При цьому, наразі на сайті Верховного суду та на його сторінці у Facebook немає рішення у справі про повторне жеребкування номерів партій.

Читайте також: Партія "Слуга народу" оскаржила повторне жеребкування

Як повідомлялося, 26 червня ЦВК за результатами жеребкування визначила номери політичних партій для розміщення у виборчому бюлетені на дострокових парламентських виборах 21 липня.

30 червня ЦВК внесла до виборчого бюлетеня партію "Рух нових сил" колишнього президента Грузії й ексголови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Партії без жеребкування надали №22. У ЦВК стверджують, що, оскільки під час передвиборчої агітації політичні партії використовують вже визначені жеребкуванням номери, то зміна цих номерів може спричинити дезорієнтацію виборця.

3 липня Аграрна партія України подала позов до суду через те, що ЦВК не проводила жеребкування для внесення в бюлетень партії Саакашвілі. Саакашвілі заявив, що виступає проти повторного жеребкування, і його політична сила не збирається вимагати повторного жеребкування.

4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію провести пережеребкування партій.

Водночас Центральна виборча комісія подала апеляцію на рішення адмінсуду щодо повторного жеребкування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-