Аваков написав лист ЦВК: Клюєв не жив в Україні вже п’ять років

Аваков написав лист ЦВК: Клюєв не жив в Україні вже п’ять років

Документ
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наполягає на тому, що громадянин Андрій Клюєв, який втік з України п'ять років тому і не проживав на території держави протягом цього часу, не має права висувати свою кандидатуру на виборах.

Відповідний лист до ЦВК очільник міністерства направив учора, 2 липня, після наради з підрозділами МВС, повідомляє пресслужба відомства.

«Провів селекторну нараду з підрозділами МВС України по ситуації, що склалася. За результатами — направив до ЦВК лист. Сподіваюся, що він послужить підставою для прийняття ЦВК рішення про зняття з участі у виборах Андрія Клюєва», - заявив Аваков.

У листі, зокрема, зазначається, що "МВС України достовірно відомо, що зазначений громадянин покинув територію України в 2014 році разом із Януковичем В.Ф. та не проживав на території України останні п'ять років, що є прямим порушенням ч.2 ст.76 Конституції України. Зазначена інформація підтверджується матеріалами кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими підрозділами Національної поліції України. Крім цього, за даними Інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Аркан" Клюєв А.П. не перетинав кордон України упродовж останніх п'яти років. У разі, якщо б зазначений громадянин перетинав Державний кордон України, він був би затриманий правоохоронними органами України, оскільки перебуває в розшуку як особа, яка ухиляється від слідства та суду".

Аваков наголосив, що демократія — це не хаос маніпуляцій недосконалими процедурами. Тому система МВС буде відстоювати закон.

Читайте також: ЦВК може переглянути рішення про реєстрацію Клюєва і Шарія

Раніше начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, який займається справою Клюєва, повідомляв, що у випадку повернення ексглави АП Клюєва до України його мають затримати, оскільки він перебуває у розшуку.

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня у Києві на Майдані Незалежності відбулася акція "Терпіти більше не можна" проти рішення ЦВК про реєстрацію кандидатами у депутати ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва та блогера Анатолія Шарія.

Центральна виборча комісія 2 липня на виконання рішень Верховного суду зареєструвала колишнього главу Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва та відеоблогера Анатолія Шарія кандидатами у народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня.

Раніше Клюєву і Шарію було відмовлено в реєстрації у зв’язку з недотриманням ними норми закону про проживання на території України протягом останніх п’яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-