ЦВК вважає, що відмовила в реєстрації КПУ і партії Саакашвілі законно

ЦВК вважає, що відмовила в реєстрації КПУ і партії Саакашвілі законно

Укрінформ
Центральна виборча комісія вважає свою позицію про відмову в реєстрації виборчих списків Комуністичної партії України та "Руху нових сил" законною і відстоюватиме ці рішення в судовому порядку.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два позови стосуються політичних партій - це політична партія “Комуністична партія України” й інша політична партія - "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі. В обох випадках Центральна виборча комісія вважає свою позицію, яка відображена у відповідних постановах, абсолютно законною і буде намагатися довести це у судових процесах, які відбуватимуться", - підкреслила Сліпачук.

За їх словами, загалом до судів було подано 32 позовні заяви, але наразі призначено до розгляду і немає рішень по 16 заявам.

"Ми зараз будемо намагатися довести нашій судовій владі, що Центральна виборча комісія керується лише Конституцією та законами й законними інтересами громадян та інтересами держави щодо забезпечення вільного волевиявлення громадян і недопущення введення їх в оману шляхом застосування "брудних" технологій", - підкреслила голова ЦВК.

Також вона нагадала, що строки оскарження рішень ЦВК передбачають 5 днів на оскарження, 2 дні на розгляд і 2 дні на подачу апеляції і розгляд, тобто загалом 9 днів.

Своєю чергою, заступник голови ЦВК Євгеній Радченко зауважив, що вже сьогодні комісія проведе жеребкування із визначення порядкового номера партій у бюлетені та затвердить форму й текст виборчого бюлетеня.

При цьому, він додав, що у разі, якщо після рішень судів комісія перегляне свою позицію і зареєструє ще якусь партію, то, можливо, доведеться проводити пережеребкування.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати, включених до виборчого списку партії "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі. У ЦВК зазначили, що указ Президента України про позачергові вибори народних депутатів 21 липня 2019 року виданий 21 травня 2019 року. Отже, розгляд 8 травня 2019 року на засіданні ради політичної партії "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі питань, пов’язаних з участю партії в позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений.

Читайте також: ЦВК завтра підіб'є підсумки реєстрації кандидатів у нардепи

Водночас 25 червня, розглянувши адміністративний позов захисту Саакашвілі, Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від політичної партії "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі та зобов'язав повторно розглянути подані політсилою документи.

Також 22 червня Центрвиборчком відмовив забороненій в Україні КПУ в реєстрації партійного списку.

Як повідомлялося, позачергові вибори народних депутатів України призначено на 21 липня..

Згідно з Календарним планом підготовки і проведення позачергових парламентських виборів ЦВК 25 червня завершила процес реєстрації кандидатів у народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-