Клімкін розповів

Клімкін розповів "емоційну історію", чому не йде в Раду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін не буде балотуватися у мажоритарному окрузі до Верховної Ради України, але обмірковує інші варіанти залишатися в політиці.

Про це він заявив у інтерв'ю ТСН.

"У мене дійсно була емоційна історія, я хотів зробити справжню європейську кампанію в одному з мажоритарних округів, але з розумінням, що буде команда однодумців у Верховній Раді, з якими можна було б, якщо можна таким сленгом, "передовбати" так, як працює українська політика, а вона працює, на жаль, нещиро і нечесно (до речі, на відміну від зовнішньої політики). На сьогодні я такої команди не бачу. Тому я думаю над іншими шляхами, і думаю достатньо серйозно", - сказав Клімкін.

Відповідаючи на уточнююче запитання, він зазначив, що "це, безумовно буде політика".

"Коли ви почитаєте в інтернеті, що мене вже записали в той американський університет, або в той німецький університет, де я буду викладати, буду професором, або буду працювати десь в компанії – ні. Все спокійно, я тут, і точно нікуди не зникаю", - акцентував міністр.

Він ще раз закликав депутатів проголосувати за його відставку, щоб дати новому Президенту можливість визначати свою команду і йти вперед.

"А я, не хвилюйтесь, я собі своє місце в цій реальності обов’язково знайду. У мене багато ідей, дуже багато. І стосовно участі в політичному житті, і стосовно… Пару книжок потрібно написати, поговорити з друзями і соратниками про майбутні проекти, деякі з них будуть політичними, деякі – благодійними. Ідей є дуже багато, над деякими я вже працюю, над деякими буду працювати найближчим часом. Ви почуєте", - пообіцяв Клімкін.

Читайте також: Клімкін закликає депутатів підтримати його відставку

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 11 червня зареєстрували подання Президента Володимира Зеленського про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України та призначення на неї Вадима Пристайка.

Раніше, 6 червня, ВР не підтримала проект постанови Президента про звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ, внесений до парламенту 30 травня.

Депутати також відхилили проект постанови про відставку Клімкіна, який був підготовлений Комітетом ВР у закордонних справах після того, як Клімкін 17 травня написав заяву про відставку.

Увечері 11 червня Клімкін удруге закликав депутатів підтримати його відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-