У Києві проходить з'їзд партії Порошенка

У Києві проходить з'їзд партії Порошенка

Відео
Укрінформ
У Києві 9 червня приходить з'їзд політичної партії "Європейська солідарність", лідером якої є Петро Порошенко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На з'їзді політсила планує затвердити список кандидатів у народні депутати України по багатомандатному виборчому округу та програму.

Розповідаючи про команду, з якою "ЄС" йтиме на вибори до парламенту, Порошенко висловив переконання, що лише ця команда здатна забезпечити рух держави до Європейського Союзу та НАТО, щоби "зазначена норма в Конституції залишилася дороговказом для української влади".

"Ми йдемо до Верховної Ради, щоби на досягнення членства в ЄС і НАТО мобілізувати всіх: і тих, хто за результатами виборів стане владою та сформує уряд, і тих, хто займе нішу парламентської опозиції. Ми як державницька політична сила об'єднаємо всіх і підтримаємо ті кроки, які будуть відповідати нашій стратегії щодо членства України в ЄС і НАТО", - уточнив політик.

Порошенко зауважив, що це питання не партійне, а загальнонаціональне.

"Ми всі чітко розуміємо: якщо не вступимо до ЄС і НАТО, то ризики повернення під вплив Росії, втрати незалежності точно залишаться", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Геннадій Москаль вийшов із БПП

Водночас він наголосив, що в програмі партії чітко визначено, що план дій на членство в НАТО Україна має отримати не пізніше 2023 року.

"Тоді ж ми досягнемо критеріїв, які необхідні для країни, яка прагне вступу до Європейського Союзу... До кінця наступного десятиліття, я твердо наголошую, Україна має всі шанси стати повноправним членом цих двох міжнародних союзів", - додав він.

З'їзд "Європейської солідарності" відбувається у відкритому офісі політсили по вулиці Лаврській, 16.

Як повідомлялося, 24 травня з’їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" ухвалив рішення про перейменування цієї політичної сили. Тепер партія називається "Європейська солідарність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-