ЦВК дозволили не проводити тендер для виготовлення бюлетенів

ЦВК дозволили не проводити тендер для виготовлення бюлетенів

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі дозволило ЦВК укладати прямі договори для підготовки до позачергових парламентських виборів.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

"Набув чинності Наказ Мінекономрозвитку, який дозволяє Центральній виборчій комісії тимчасово розбивати великі закупівлі на малі та укладати прямі договори (без оголошення тендеру)", - йдеться в повідомленні.

Відтак, ЦВК має можливість замість проведення довготривалих відкритих торгів оперативно укласти необхідні договори та оприлюднити інформацію про них в системі закупівель Prozorro.

Водночас, Мінекономрозвитку надало ЦВК офіційне роз’яснення про те, що норми Закону "Про публічні закупівлі" не поширюються на виготовлення бланків документів, що мають спеціальні елементи захисту, а також бланків документів суворої звітності (в даному випадку - виборчі бюлетені). Не може бути жодних сумнівів в тому, що ЦВК друкує саме бланки документів, а не самі документи. Відтак, у ЦВК немає потреби проводити відкриті торги на закупівлю послуги друку бюлетенів.

Наразі, зазначили в Мінекономрозвитку, ЦВК має всі інструменти для вчасної та якісної підготовки до позачергових виборів народних депутатів 21 липня.

Читайте також: ЦВК оголосила 13 процедур публічних закупівель, які вибиваються з графіка

Як відомо, Мінекономрозвитку – центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері публічних закупівель (Уповноважений орган). Згідно з Законом "Про публічні закупівлі", Уповноважений орган надає рекомендації щодо застосування законодавства у сфері публічних закупівель.

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори відбудуться в Україні 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-