ЦВК використає план

ЦВК використає план "Б", якщо проблему закупівель не вирішать

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук заявляє, що ЦВК оголошуватиме тендери на позачергові парламентські вибори згідно з законодавством, якщо проблему термінів і порядок проведення державних закупівель не вирішиться.

Про це вона сказала під час брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо оголошувати тендери, як то встановлено законодавством", - сказала Сліпачук, відповідаючи на запитання щодо подальших дій ЦВК, якщо на засіданні робочої групи за участю представників Центрвиборчкому, Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо проведення публічних закупівель для забезпечення позачергових виборів народних депутатів не буде вирішено проблему.

Водночас вона наголосила, що "встановлений законодавством термін не відповідає строкам, які встановлені у виборчому законодавстві".

"Вони не відповідають. Ми входимо в критичну зону, коли фактично закупівлі можуть бути не здійснені, тому що в нас не буде учасників, тому буде оскарження і таке інше. Це об’єктивна реальність", - пояснила голова ЦВК.

Окрім того, Сліпачук повідомила, що про свою позицію щодо проведення публічних закупівель ЦВК поінформувала Верховну Раду, Кабінет міністрів.

"Ми не є органом, який має право законодавчої ініціативи. Ми не можемо ні прийняти закон, ні зробити відповідні зміни підзаконних актів. Це питання до суб’єктів, які мають на це повноваження. І я буду вдячна, якщо ви це питання перед ними піднімете", - додала Сліпачук.

Читайте також: ЦВК: на вирішення проблеми з публічними закупівлями лишається день-два

Як повідомлялося, раніше ЦВК звернулася до Верховної Ради та уряду з проханням змінити порядок здійснення публічних закупівель для належного забезпечення організації позачергових парламентських виборів 21 липня.

У ЦВК пояснили, що строки і порядок проведення державних закупівель значно перевищують строки виборчого процесу. Зокрема, ЦВК може не встигнути провести у визначені законом строки тендерні процедури для друку виборчих бюлетенів, виготовлення та доставку бланків протоколів про підрахунок голосів, актів та інших документів, формування ОВК та ДВК, а також змін у їх складі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-