Сліпачук запевняє, що ЦВК не стане політичним гравцем на позачергових виборах

Сліпачук запевняє, що ЦВК не стане політичним гравцем на позачергових виборах

Укрінформ
Центральна виборча комісія не стане політичним гравцем чи опонентом на позачергових виборах до Верховної Ради.

Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я розумію і як голова комісії відчуваю, що певні політичні гравці на нашій сучасній мапі політичної України, може, і мають бажання, щоб ЦВК також стала певним політичним гравцем чи опонентом. Але можу запевнити, і це моя принципова позиція, що цього не станеться", - сказала Сліпачук.

Вона наголосила, що ЦВК у своїй діяльності керуватиметься Конституцією та законами. “Ми стоїмо на букві закону, ми не є політичними коментаторами, ми не є оцінювачами, але ми є реалізаторами Конституції та закону України, ми є тими, на кого може покластися український народ для того, щоб бути впевненими у своєму волевиявлення і його реалізації відповідно до закону", - сказала Сліпачук.

Водночас вона підкреслила, що запит суспільства стосовно оновлення парламенту, безумовно, має право на реалізацію з боку Президента.

Читайте також: ЦВК готова і здатна забезпечити проведення позачергових виборів

"При цьому методи і способи цієї реалізації повинні проводитися виключно у правових межах", - наголосила Сліпачук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

ЦВК своєю чергою вже оголосила про початок 24 травня виборчої кампанії позачергових виборів до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-