Стефанчук пояснив, чому президентський законопроект про вибори не дійшов до розгляду

Стефанчук пояснив, чому президентський законопроект про вибори не дійшов до розгляду

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що невключення депутатами президентського законопроекту про вибори у Раду до порядку денного не свідчить про кризу між Президентом і Верховною Радою.

Про це Стефанчук сказав журналістам в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що це не свідчить про політичну кризу, яка почалася між нами і Верховною Радою. Це свідчить про політичну кризу, яка існує в Україні, і рівень недовіри до тих органів, які є", - зазначив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада не змогла в середу включити в порядок денний президентський законопроект № 10319 «Про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України».

За включення документа в порядок денний проголосували 92 народні депутати за мінімально необхідних 226-ти.

Читайте також: Стефанчук пояснив, чому довго не вносили у Раду законопроект про вибори

21 травня після консультацій з керівництвом ВР і лідерами фракцій Президент Володимир Зеленський підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і проведення позачергових виборів.

Він також звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту 22 травня та включити до його порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-