БПП не голосуватиме за закриті партійні списки - Гончаренко

БПП не голосуватиме за закриті партійні списки - Гончаренко

Укрінформ
Фракція «Блоку Петра Порошенка» не підтримуватиме запропонований Президентом законопроект про внесення змін до закону про вибори депутатів, оскільки в ньому, ймовірно, передбачається норма про закриті партійні списки.

Про це заявив журналістам заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко за результатами засідання фракції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фракція «Блоку Петра Порошенка» тільки що на своєму засідання розглянула ситуацію, визначила і констатувала факт, що ми не знаємо, про що взагалі розмовляємо, законопроекту ніхто не бачив. Але перехід на закриті партійні списки, як ми розуміємо, нам буде запропонований, - наша фракція підтримувати не буде, бо це є збільшення корупції, це є безумовно неприйнятним шляхом», - пояснив Гончаренко.

За його словами, фракція БПП голосувала за відкриті списки, бо саме виборець має визначати, хто стане народним депутатом. Натомість у разі системи закритих списків це визначатиме одна людина – лідер партії, і "у нас знову будуть охоронці, перукарі, водії і просто багато проданих місць", переконаний депутат.

Читайте також: ОПОРА прокоментувала президентські зміни до закону про вибори

"Тому ми не розуміємо, в чому тоді боротьба з корупцією на виборах – це навпаки її посилення", - заявив Гончаренко.

Як повідомлялося, Верховна Рада на позачерговому засіданні 22 травня має розглянути зміни до законів “Про вибори народних депутатів України" та “"Про публічні закупівлі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-