ОПОРА прокоментувала президентські зміни до закону про вибори

ОПОРА прокоментувала президентські зміни до закону про вибори

Укрінформ
Зміни до закону про вибори народних депутатів, запропоновані президентом, не позбавлять вибори до парламенту корупційної складової.

Про це у Facebook написала голова правління ВГО "Опора" Ольга Айвазовська.

"Законопроекту "Про вибори народних депутатів" від Президента нема досі, тому широким залишається лише погляд здивування. Пропорційна система із закритими списками має найнижчий рейтинг підтримки суспільства та не менш корупціогенна, ніж мажоритарна. При мажоритарній системі політична корупція менш елітарна. Коли б законопроект не був поданий, регламент уже порушено, а будь-які дії щодо виборчого законодавства не можна називати реформою. Нею є виборчі права щодо різних груп громадян, невідворотність покарання та пропорційність санкцій, а також конкурентна виборча система, якою є пропорційна з відкритими списками", - написала Айвазовська.

Також вона оприлюднила зауваження, які підготувала Громадянська мережа "Опора" щодо імперативного мандату, який обговорювався на зустрічі Президента Володимира Зеленського з головами фракцій 21 травня.

Читайте також: “Міняємо жовтень на липень”: на нас таки чекають дочасні вибори

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Володимир Зеленський провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-