Самопоміч підтримує розпуск Ради і

Самопоміч підтримує розпуск Ради і "виборчі" ідеї Зеленського

Укрінформ
“Самопоміч” підтримує дострокові вибори в парламент.
Про це лідер фракції “Об'єднання “Самопоміч” Олег Березюк сказав після консультацій представників парламентських фракцій в Адміністрації Президента з приводу розпуску Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент запропонував повне перезавантаження парламентської влади в країні, дострокові вибори, які ми підтримуємо”, - сказав Березюк.

Він уточнив, що окрім цього йдеться також про скасування мажоритарної системи.

Читайте також: Богдан назвав найбільш прийнятну дату позачергових виборів Ради

“Є його пропозиція, що парламент може на позачерговому засіданні прийняти зміни до чинного закону про вибори, де забираються всі статті, що стосуються мажоритарки і знижується прохідний бар'єр до 3%”, - сказав Березюк.

За словами Березюка, ще одне питання - імперативного мандату і переходу депутатів з фракції у фракцію вже викликало дискусію.

Також він наголосив, що зі свого боку він підтримує ідею про те, що “мають бути покарані ті, хто за п'ять років зневажив українську національну ідею, обікрав країну і розчарував людей.”

“Але ще одна річ нас дуже турбує: те, що в зв’язку зі зміною влади в країні дуже тішаться і перемагають ті, які в 2013-2014 роках привели до війни і привели війну в Україну. А це уламки Партії регіонів. Чи будуть покарані ті, хто війну в Україну привели, чи вони сьогодні мають почуття реваншу? Це було пряме моє запитання до президента і сподіваюся, що ми почуємо про це відверту відповідь” - сказав Березюк.

За словами Березюка, позачергове засідання парламенту, у разі звернення президента до голови Верховної Ради, має відбутися в триденний термін.

Як повідомлялося, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов'язків. У своїй інавгураційній промові він заявив про розпуск Верховної ради.

Сьогодні в АП пройшли консультації Президента з представниками парламентських фракцій та головою парламенту щодо розпуску ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-